پلیت های HLA Typingآلل های B5-B8-B51-B27 به روش سرولوژی

تولید کیت های سرولوژی  HLA typing با برند IMMUGENE توسط شرکت دانش بنیان پیوند ژن پژوه.

Human Leukocyte antigens; به مارکرهای (آنتی‌ژن‌) اختصاصی در سطح تمامی سلول‌های هسته‌دار بدن و پلاکت ها اشاره دارد که هر فردی قادر به بیان آن ها در سطح سلول های خود می باشد. آنتی‌ژن‌های HLA در شناسایی سلول‌های خودی از غیرخودی دارای اهمیت می باشد؛ در صورت حضور سلول‌ها با HLA غیرخودی در بدن، سیستم ایمنی بر ضد آن پروتئینی به نام آنتی‌بادی ترشح کرده و منجر به ایجاد یک واکنش ایمنی خواهد شد.

  HLAهای مربوط به MHC کلاس I (HLA A, B, C) پروتئین های موجود در داخل سلول را عرضه می کنند. به عنوان مثال اگر سلول توسط ویروسی آلوده شود، این سیستم قطعاتی از ویروس را در سطح سلول بیان می کند تا سیستم ایمنی بتواند سلول آلوده به ویروس را شناسایی و ازبین ببرد.  HLA های مربوط بهMHC کلاسII (HLA DP, DO, DM, DQ, DR) آنتی ژن های خارج سلولی را به سلول های ایمنی بدن عرضه می کنند.

کاربردهای بالینی:

  • یکی از کاربردهای تست HLA typing بررسی سازگار بودن پيوند دهنده و گيرنده در روند پیوند عضو یا بافت است که با تعیین HLAهای فرد دهنده و گیرنده و میزان شباهت آن ها، می توان از بروز واکنش ایمونولوژیک و رد پیوند GVHD (Graft Versus Host Disease) ممانعت به عمل آورد
  • جهت ترانسفوزيون پلاكت سازگار در بيماران مقاوم
  • کمک به تشخیص بیماری های خاص از جمله بیماری هایاتوایمیون و روماتوئیدی که با HLA ارتباط دارند.

روش انجام  HLA typing:

جهت تعیین انواع HLA در بدن، از تستی به نام HLA typing استفاده می شود. انجام تست HLA typing به چندین روش شامل روش های سرولوژیکی، روش فلوسایتومتریک و روش های مولکولی قابل انجام است. در روش سرولوژیکی برای شناسایی آلل ها، آنتی سرمهای حاوی آنتی بادی مشخص ضد HLA با لنفوسیت های خون محیطی مجاور گردیده و بعد از گذشت زمان انکوباسیون، کمپلما ن سرم خرگوش به آن اضافه گردیده و مجددا انکوبه می گردد. در صورتی که در سطح لنفوسیت ها آنتی ژنی که آنتی بادی آن در آنتی سرم موجود است، وجود داشته باشد، کمپلکس آنتی ژن- آنتی بادی تشکیل می شود و سپس کمپلمان فعال می شود. در اثر فعال شدن کمپلمان در غشای سلولی منافذ کوچکی ایجاد می گردد و لیز سلولی اتفاق می افتد. این سلول های لیز شده با استفاده از رنگ حیاتی (ائوزین، تریپان بلو) در زیر میکروسکوپ دارای فاز کنتراست قابل مشاهده و شمارش می باشند.

تشخیص افتراقی بیماری‌ها بر اساس HLA:

B5؛

سارکوئیدوزسندرم بهجت (Behçet’s Disease)، سندروم بهجت یا بیماری بهجت یک وسکولیت سیستمیک به مفهوم وجود التهاب در رگ‌های خونی قسمت‌های مختلف بدن است. مخاط‌ها و نیز پوست را درگیر می‌کند و علایم اصلی آن زخم‌های راجعه در دهان و دستگاه تناسلی، درگیری‌های چشمی، درگیری درپوست، رگ‌های خونی و سیستم عصبی است.

B7؛

سرطان دهانه رحم (Cervical Cancer)، گونه‌ای سرطان است که از گردن رحم آغاز می‌گردد. این بیماری به دلیل رشد غیرطبیعی سلول ایجاد می‌شود و این سلول‌ها می‌توانند در دیگر اعضای بدن گسترش یابند یا به آنها حمله کنند. نشانه‌های این بیماری شامل مواردی همچون خونریزی واژنی، درد لگن یا دردآمیزش می‌شود.

سارکوئیدوز(Sarcoidosis)، بیماری با علت ناشناخته است که در آن التهاب در گره‌های لنفاوی، ریه‌ها، کبد، چشم ‌ها، پوست و دیگر بافت‌ها رخ می‌دهد. در این بیماری، توده کوچکی از بافت غیرطبیعی گرانولوما در اندام‌های خاص بدن شکل می‌گیرد.

B8؛

هپاتیت اتوایمیون (Hepatitis Autoimmune)، التهاب کبدی است که هنگام برانگیختگی سیستم ایمنی بدن بر علیه سلول‌های کبدی بروز پیدا می‌کند. عوامل ژنتیکی و محیطی برای بروز این بیماری با یکدیگر همکاری می‌کنند و در صورتی که درمان‌‌نشده باقی بماند می‌تواند به زخم کبدی یا سیروز در طول زمان منجر شود که در نهایت سبب از کار افتادن کلیه می‌شود.

B27؛

اسپوندیلیت آنکیلوزان (Ankylosing Spondyloarthritis)، یک نوع بیماری روماتیسمی مزمن است که عمدتا ستون مهره و مفاصل ساکروایلیاک (مفصل ساکروایلیاک مفصل بین استخوان ساکروم و لگن است) را گرفتار می‌کند.

یوئیت(Uveitis) ، به التهاب بافت یوه چشم گویند. یوه لایه میانی چشم است و شامل عنبیه، جسم مژگانی و مشیمیه می‌باشد. بسیاری از انواع یوئیت مزمن هستند و ممکن است منجر به برخی عوارض از جمله آب مروارید، کاهش یا افزایش فشار چشم، آب سیاه، مشکلات شبکیه شود.

آرتریت پسوریاتیک (Psoriatic Arthritis)، یک بیماری خودایمنی مزمن است که به شکل التهاب پوست (پسوریازیس) و مفاصل (آرتریت التهابی) مشخص می‌شود که با نشانه‌هایی مانند درد، تورم، گرمی مفاصل همراه است.

DR2؛

–  سندروم گودپاسچر (Goodpasture Syndrome)

– مولتیپل اسکلروزیس  (Multiple Sclerosis)

DR3؛

  بیماری گریوز  (Graves-Basedow disease)

 – لوپوس اریتماتوز سیستمیک (Systemic Lupus Erythematosus)

 – میاستنی گراویس  (Myasthenia Gravis)

DR4؛

– پمفیگوس ( (Pemphigus

-آرتریت روماتوئید (Rheumatoid Arthritis)

DR5؛

هاشیموتو (Hashimoto Thyroiditis)

DQ2, DQ8؛

سلیاک (Coeliac Disease)

HLA A, B, C؛

– انواع پیوند ها شامل مغز استخوان، کبد و …

در صورت هر گونه نیاز به اطلاعات بیشتر با این شرکت تماس حاصل فرمایید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *